
ویژگی های کابینت ام دی اف خوب برای آشپزخانه(فاز اول - طراحی)
آشپزخانه یکی از کلیدی ترین فضاهای هر واحد مسکونی است که شاید بتوان از حاظ وزنی، تا 50% زیبای هر واحد مسکونی را به طراحی مناسب آشپزخانه آن تخصیص داد. فارغ از بحث زیبایی شناسی، آشپزخانه تقریبا پرتردد ترین قسمت از هر واحد مسکونی است و نیازمند توجه ویژه در طراحی و رعایت اصول ارگونومی است.در این راستا پارسیان کردیت افتخار دارد با استفاده از مجرب ترین کادر طراحی و بهره مندی از به روز ترین تجهیزات تولید کنندگان و استفاده از بهترین مواد اولیه کابیت ، خدمتی نوین در زیبایی آشپزخانه شما آنهم به صورت اقساطی (تا 24 ماه) وصرفا با چک شخصی ، بدون ضامن و نامه ی کسر از حقوق ارائه می نماید . مشتری گرامی جهت سفارش و بررسی لطفا از منوی سفارش اختصاصی و یا فرم درخواست خرید اقساطی استفاده فرمایید .
در این مقاله قصد داریم از نگاه یک تولیدکننده، ویژگی های کابینت مناسب مورد استفاده در خانههای ایرانی را مورد بررسی قرار دهیم. البته بی شمار سبک در معماری داخلی و طراحی آشپزخانه وجود دارد که بعضاً در جزئیات با یکدیگر متفاوت هستند که در مطلب حاضر به برخی از پرطرفدارترین سبکها و مشابهت با سبکهای مورد استفاده توسط طراحان داخل کشور اشاره محدودی خواهد شد.
هر پروژه کابینت از 2 فاز کلی تشکیل میشود:
فاز اول : طراحی آشپزخانه
طراحی آشپزخانه مهم ترین بخش پروژه است، بر اساس نیاز مشتری در سبک های مختلف طراحی کابینت صورت میپذیرد. در حال حاضر در کشور ما 4 سبک طراحی کابینت رایج است:
- سبک مدرن : این سبک متعارف ترین سبک طراحی و اجرای کابینت در کشور است که حدود 90% پروژه های اجرا شده در کشور را شامل میشود. ویژگی های اصلی سبک مدرن را می توان در سادگی، عدم التزام به ایجاد تقارن، استفاده از طرح های مبتنی بر نوآوری، معمولاً کنتراست رنگی دارند (یک رنگ تیره در کنار رنگ روشن) استفاده از شکست های مهندسی شده و یا خم های چشم نواز در کنار استفاده از یراق آلات مدرن شامل انواع سوپرمارکت، یراق آلات کنج (Magic corner)، حذف دستگیره ها و یا دستگیره های مخفی و ... اشاره کرد.
در اجرای سبک مدرن در ایران، معمولا از MDF با روکش هایگلاس و یا با ترکیب ورقهای با روکش های فوق برجسته (طرح چوب) یا ورقهای با روکش سوپرمات استفاده میشود.

در صنعت کابینت سازی ایران، کابینتهای با ورق MDF و روکش ملامینه نیز تولید میشود که از سبک مدرن تاسی میگیرد و عمده هدف اقتصادی بودن پروژه است لیکن تمام پارامترهای اصلی سبک مدرن در آن رعایت نمیشود.
طراحان کابینت در ایران بر خلاف کابینت سازی جهانی، تفاوت محسوسی فی مابین سبک مدرن، با سبک معاصر، آسیایی و اسکاندیناوی قایل نیستند.



سبک نئوکلاسیک:
طراحی در سبک نئوکلاسیک ضمن پایبندی به اصول اولیه سبک کلاسیک یعنی نظم، تناسبات و تقارن است. سبک نئو کلاسیک را شاید بتوان به عنوان پوسته ای کلاسیک بر روی امکانات مدرن در نظر گرفت. این سبک در کابینت سازی ایران بسیار مشابه معماری سنتی اروپایی در قرن 18، 19 و 20 که از سبک کلاسیک دوره رنسانس (همچون سبک Victorian) فاصله گرفته و در واقع از لحاظ تزئینات بینابین دو سبک مدرن و کلاسیک قرار میگیرد.

همچون سبک مدرن، طراحان کابینت ایرانی، تفاوت محسوسی فی مابین سبک سنتی اروپایی، سبک استوایی و سبک دست ساز(Craftsman) قایل نیستند و بعضاً از ترکیب سبک های مزبور در طراحی واحدهای کابینت استفاده میکنند.

در حال حاضر در صنعت کابینت سازی کشور، درهای کابینت سبک مذکور از دو متریال MDF (با روکش پی وی سی و با استفاده از تکنولوژی ممبران) و چوب طبیعی (معمولا بلوط) تولید میشود. درها در این سبک معمولا به رنگ سفید، طوسی و یا رنگهایی در ترکیب با سفید تولید شده و از متریالهای طبیعی همچون سنگ و چوب طبیعی به عنوان صفحه کابینت استفاده میشود.
سبک انزو:
سبک انزو از جمله سبکهای جدیدی است که همانند سبک نئوکلاسیک، سبکی است بینابین کارهای مدرن و کلاسیک، همچون کارهای مدرن، تقریبا ساده است و عمدتا در رنگ سفید براق تولید میشود. با این تفاوت که درها ساده نیستند و حداقل ابزاری در دور درها و نماها قرار میگیرد. ویژگی بارز این سبک کار، از پایه های و قطعات خراطی شده در متن کار است که این سبک را متمایز مینماید.

سبک کلاسیک:
سبک کلاسیک کهنترین سبک معماری است که از زمان روم باستان، مورد استفاده قرار گرفته و در واقع شاکله و زیربنای معماری غرب را تشکیل میدهد. بکارگیری این سبک در کابینت آشپزخانه، ضمن ایجاد فضای گرم، فضای لوکس و هنری را فراهم مینماید. همچنین با اجرای درها با ابزارهای متعدد، سرستونها، ستونها، تاج های منبت کاری شده و بعضاً حجم های تزئینی چشم نواز، ساختاری پرشکوه به نمایش درخواهد آمد.

در اجرای سبک مزبور، از دومتریال چوب طبیعی و MDF با روکش پی وی سی و یا روکش چوب طبیعی استفاده میشود که با سنگ طبیعی و یا سنگ مصنوعی (کوارتز و یا کورین) به عنوان صفحه کابینت تکمیل میشوند.


سبک کابینت کلاسیک بعد از سبک کابینت مدرن، پرطرفدارترین سبک کابینت در کشور است که با ورود تکنولوژیهای جدید همچون پرسهای وکیوم و دستگاه ممبران، امکان تولید قطعات این سبک با قیمت پایین تر نیز فراهم میباشد.